Čo robí kuchyňu kuchyňou
Kuchynský priestor bol v minulosti stvárňovaný podľa formálnych architektonických pravidiel. V súčasnosti je určujúci individuálny životný pocit a z neho vyplývajúci životný štýl.
Kuchyňa v súčasnosti pozostáva z týchto základných častí:
nábytok (skrinky, stoly, stoličky)
prístrojové zariadenia (chladnička, rúra…)
základné doplnky (pracovná doska, drez, batéria, osvetlenie...)
ostatné doplnky (záclony, závesy, obklady, dlažba…)
drobné spotrebiče (fritéza, toastovač, kávovar, roboty…)
Každá, aj tá najmenšia kuchyňa má obsahovať:
chladiace centrum (chladnička, mraznička)
varné centrum (rúra, varná platňa)
umývacie centrum (drez, batéria, umývačka riadu)
Obyčajná kuchyňa sa stáva kuchyňou s veľkým K pomocou zdanlivo nedôležitých detailov. Často sú to maličkosti, ktoré ju zhodnotia, napríklad citlivý výber obkladu. Na optimálnu prípravu potravín je profesionálne kuchynské náčinie nevyhnutné. Rozhodujúca pri výbere je kvalita, ktorá dáva najlepšie predpoklady pre radostnú a úspešnú prácu v kuchyni.