Spravujte súhlas so súbormi cookie
Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám o zariadení. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje, ako je správanie pri prehliadaní alebo jedinečné ID na tejto stránke. Nesúhlas alebo odvolanie súhlasu môže nepriaznivo ovplyvniť určité vlastnosti a funkcie.
Funkčné
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.

Drezy a armatúry: mokré centrum kuchyne

Dátum: 25.05.2017

Drez je stredobodom mnohých kuchynských prác. Preto mu pri plánovaní kuchyne prináleží zvláštna pozornosť

Hoci dnes už samotné umývanie preberajú umývačky riadu, drez získava čoraz väčší význam. Polovica času potrebného na kuchynské práce prebieha práve pri ňom. Ťažisko dnes spočíva v príprave jedál. Mäso pred pečením treba opláchnuť, zeleninu očistiť a nakrájať. Nádoby drezu by mali byť natoľko veľké, aby bolo možné ľahko ručne umyť veľké kusy kuchynského riadu alebo sklené poháre. Na zabezpečenie ekologického odstraňovania odpadu sú dnes drezy vybavené boxami na odpadky, kde odpad zo zeleniny padá cez odpadovú šachtu do nádobky na bioodpad. Treba si preto dobre rozmyslieť, na ktorom mieste kuchyne umiestnime drez  ako ho vybavíme. Dôležitým prvkom drezu je zmiešavacia batéria. Vysúvacia sprcha môže uľahčiť prácu. 

Ušľachtilá oceľ je aj naďalej materiálom, z ktorého sa vyrába väčšina drezov. Taký drez s jedným umývadlom a odkvapkávacím priestorom možno zabudovať aj do 45 cm úzkej skrinky. 

Farebné drezy z plastu s matným povrchom ponúkajú rôzne možnosti farebného stvárnenia. Plast je odolný voči teplu a ľahko sa udržiava. 

Granitové drezy sú v dnešnej dobe veľmi obľúbené a vyhľadávané typy drezov, pretože majú dlhú životnosť a sú odolné voči vysokým teplotám, poškriabaniu aj usadzovaniu nečistôt. Sú vyrábané z granitu (drvený kremeň + žula), akrylátového spojiva a farbiva. Povrch drezov je kamenitý a hodvábny.

Batérie s dvoma kohútikmi sa uprednostňujú tam, kde netreba, aby už pri tečení mala voda regulovanú teplotu.

Pochrómované batérie sa najlepšie hodia k drezom z ušľachtilej ocele. Sú farebne neutrálne a ladia so zariadením

Granit sa osvedčil ako predloha nových materiálov. Zmiešavacia batéria je povrchovo upravená nanesením viacerých vrstiev.