Spravujte súhlas so súbormi cookie
Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám o zariadení. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje, ako je správanie pri prehliadaní alebo jedinečné ID na tejto stránke. Nesúhlas alebo odvolanie súhlasu môže nepriaznivo ovplyvniť určité vlastnosti a funkcie.
Funkčné
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.

Prístrojové vybavenie

Dátum: 30.03.2017

Výrobcovia prístrojov ustavične hľadajú nové funkčné a technologické riešenia ako zlepšiť a spríjemniť prácu v kuchyni. Úlohou kvalitných spotrebičov je potraviny čo najdlhšie uschovať, pripraviť ich na konzumáciu. Nám, používateľom, prinášajú obrovskú úsporu času, v minulosti venovanú najmä pomocným prácam v kuchyni.

Voľne stojace spotrebiče sú zhodné so zabudovateľnými spotrebičmi. Majú obvykle nižšiu obstarávaciu cenu a dávajú majiteľovi možnosť ich premiestňovania bez väčších problémov. Odporúčame ich v prípade častejšieho sťahovania sa alebo predpokladanej častej výmene spotrebičov. Zabudovateľné spotrebiče tvoria s kuchyňou jednotný celok, interiér je celistvejší a má vyšší štandard. 

Varná platňa - je nielen optickým centrom kuchyne, ale aj najpoužívanejšou časťou sporáka. Podľa vlastných potrieb sa môžete rozhodnúť pre plynovú alebo elektrickú. Väčšinou bývajú sklokeramické. Je to mimoriadne odolný materiál, ľahko sa čistí a nezapnutá platňa sa môže použiť ako pomocná plocha. 

Rúry na pečenie - nové sporáky a rúry sú vyvinuté podľa najnovších ergonomických požiadaviek. Špičkové modely majú komfortný, trojrozmerný ovládací panel. Sklonený je v takom uhle, aby ste bez potreby zohnúť sa, mali prehľad o práve prebiehajúcom procese. Jednoduchšie sa už variť nedá. Gombíkom si zvolíte funkciu a prístroj sám určí a zapne príslušnú teplotu. Teplovzdušné pečenie umožňuje piecť viacero plechov súčasne, pričom ventilátor rovnomerne rozháňa horúci vzduch po rúre. 

Výhodou teleskopického vozíka je plynulé zasúvanie a vysúvanie plechov, čím sa zvyšuje bezpečnosť v kuchyni. 

Dvierka s dvojitým sklom sa dajú zvesiť a očistiť. Zatvárajú sa nehlučne a plynule. V dobre osvetlenej rúre cez ne sledujete, ako sa váš nákyp zdvíha. 

Odsávače pár - mastnota a výpary sú niekedy nepríjemné a usadzujú sa aj na nábytku, a to nielen v kuchyni. Odsávač pár čistí vzduch, a to veľmi účinne. Pri plynových varných platniach odvádza aj oxidy dusíka, vznikajú pri spaľovaní plynu. Všetky odsávače pár majú osvetlenie ovládateľné zvisle od chodu motora, čo je veľmi praktické. Navyše vhodne dotvárajú architektúru kuchynského interiéru. 

Mikrovlnná rúra - zohrieva priamo a rýchlo pričom sa zachovajú vitamíny a minerály, ktoré sú citlivé na teplo alebo vyparujúce sa látky. V prístroji s viacerými funkciami možno aj piecť, zapekať a grilovať.

Chladnička a mraznička - beznámrazové chladničky predstavujú novú technológiu, pri ktorej je vďaka nútenej cirkulácii vzduchu zabezpečené optimálne rozdelenie chladu v celom priestore. Nevzniká prebytočná vlhkosť a nežiaduce pachy. Hlučnosť je veľmi nízka a spotreba energie tvorí z rodinného rozpočtu zanedbateľnú časť. Vnútorné vybavenie chladničky je flexibilné. Praktické systémy výškovo nastaviteľných políc a prestaviteľných priehradok na dverách umožňuje v nej udržiavať prehľad a poriadok. 

Umývačka riadu - do modernej kuchyne umývačka riadu určite patri. Umýva hygienicky a úsporne. Ručné umývanie je približne o 30% drahšie. Najúspornejšie modely potrebujú na jedno umytie len 11 litrov vody.

Ak v byte musíte rátať s každým centimetrom, odporúčame umývačku so šírkou 45 cm. Prístroje s viacerými funkciami majú predvoliteľný začiatok spustenia umývania. Môžete tak spokojne zaspať a na umývanie využiť úsporný, nočný prúd. Pri plnointegrovateľných typoch je ovládací panel umiestnený na hornej hrane dverí. Nikto tak neodhalí, kde ste umývačku umiestnili. Ak sa rozhodnete pre zabudovateľný prístroj s viditeľným ovládacím panelom, zvoľte jednotnú farbu všetkých prístrojov, kuchyňa bude pôsobiť profesionálne. Pri výbere prístrojov je dôležité venovať pozornosť nielen dizajnu, ale aj komfortu. Prehľadné obslužné panely, ľahko udržiavateľné materiály, gombíky, úchytky, to je len pár príkladov, ako si spríjemniť život.